Reisverslag december 2005
Intro.
Met nog maar enkele weken te gaan voor we met ons wintertransport naar Sibiu vertrekken, gaan mijn herinneringen terug naar mei van dit jaar, toen we bij de douane in Sibiu als een stel criminelen zijn behandeld vanwege een paar tweede hands schoenen. Als ik er aan terug denk kan ik een gevoel van boosheid en machteloosheid niet onderdrukken. Het komende transport baart mij daarom zorgen. Gelukkig sta ik er dit jaar niet alleen voor. Voor het eerst sinds 3 jaar heb ik gezelschap tijdens het winterverblijf. Nog een lid van ons bestuur gaat mee. We kunnen de verantwoordelijkheid delen.
Op 19 november is de open dag geweest en het wachten is nu op de vier vrachtauto’s, waarmee we alle hulpgoederen naar Roemenië brengen. De papieren zijn vrijwel allemaal klaar. Mijn vaste contactpersoon, Ioana Vintan is er in Boekarest weer in geslaagd om de nodige importvergunningen te verkrijgen. Dus wat kan nog fout gaat?
Er is altijd wel wat om over te tobben. Ditmaal mijn gezondheid. Mijn rug geeft mij veel problemen en met nog 2 weken voor vertrek ben ik niet gerust op dat het nog tijdig in orde komt.