project voor steun aan het academisch ziekenhuis
Sibiu heeft vijf ziekenhuizen. Een algemeen ziekenhuis, het psychiatrische ziekenhuis,het spoorwegziekenhuis, het militair ziekenhuis en een kinderziekenhuis. In 2002 en 2004 heeft de Stichting een groot aantal in uitstekende staat verkerende ziekenhuisbedden afgeleverd bij het Academisch ziekenhuis. De hulpverlening is anno 2008 voornamenlijk bestemd voor het psychiatrische ziekenhuis en het kinderziekenhuis. Naast deze bedden heeft het ziekenhuis dringend behoefte aan de volgende zaken:

 • Lakens en 1 persoonsbeddengoed.
 • Incontinentiemateriaal.
 • Medische apparatuur voor de behandelkamer en medische apparatuur voor de chirurgieafdeling.
 • EHBO-pakketten/koffers.
 • Bloeddrukmeter, KNO-scoop, laringoscoop.
 • Sterilisatieapparaat.
 • Spuiten voor eenmalig gebruik (elke afmeting)
 • Diverse apparatuur en materialen voor de technische dienst.
 • Schoonmaakmiddelen, desinfectanten etc.
 • Laparoscoop.
 • Autoclaaf 200 liter en apparatuur om water te steriliseren.
 • Anesthesie apparatuur en monitors.
 • Nietmachine en hechtnietjes om wonden te hechten.
 • Röntgenapparaat geschikt voor het maken van thorax en abdomenfoto's van volwassenen en een beeldversterker
 • Hartbewakingsapparatuur.
 • Echoapparaat
 • Computers.
 • Materiaal om wonden te dichten(voor de chirugie)

In Roemenië is grote behoefte aan borstprotheses. In het spoorwegziekenhuis worden jaarlijks zo'n 80 borstamputaties uitgevoerd. Via onze stichting kan het ziekenhuis beschikken over de benodigde protheses. Als u protheses wil schenken, dan kunt u hierover meer informatie vinen bij de Borstkanker Vereniging Nederland. Deze organisatie is te vinden op de volgende internetsite: www.borstkanker.nl

 


Eerte hulp post ziekenhuis