Drie weken voor vertrek

Het succesvolle benefietconcert voor Alexandra ligt alweer achter ons en deze week hebben onze vrijwilligers de voorbereidingen voor het kersttransport afgerond. Dank zij hun geweldige inspanningen in de afgelopen maanden staan nu meer dan 2000 dozen met merendeels kleren voor 320 gezinnen klaar voor transport in onze loodsen. Bij de open dag op 15 november komen daar nog pakweg 400 voedselpakketten bij. Daarnaast hebben we nog goederen klaar staan voor een school in Boita; school 20 in Sibiu, de kleuterscholen 26 en 42, de gaarkeuken, een psychiatrisch instituut in Boita, het verpleeghuis;het kinderziekenhuis en niet te vergeten UCOS, de organisatie die ons blindenproject gaat runnen. Tel daar nog bij een groot aantal fietsen, bedden, computers, televisies, schoolmeubilair, tegels en laminaat dan is het niet moeilijk om voor te stellen dat dit ons grootste transport wordt tot nu toe. Berekeningen van een transporteur hebben aangetoond aan dat we dit maal 5 grote opleggers nodig hebben om alles te vervoeren,
Vijf vrachtauto’s ………. ons grootste transport. Hiermee hebben wij logistiek, financieel en qua inzet van vrijwilligers naar mijn gevoel de absolute limiet bereikt en misschien zelfs overschreden. We hebben nog even overwogen om met vier vrachtwagens te gaan en een deel van de lading volgend voorjaar mee te nemen, uiteindelijk hebben we er maar van afgezien. Financieel maakt het niet zoveel uit of de kosten nu worden gemaakt of in april volgend jaar en het voordeel als nu alles op transport wordt gezet is dat we loodsen leeg hebben en opnieuw kunnen inrichten. Ik heb inmiddels begrepen van mijn contactpersoon in Roemenië dat er een flinke opslagplaats in Sibiu beschikbaar is om alles in weg te zetten, dus alles bij elkaar voldoende redenen om alle goederen mee te nemen.
Vijf opleggers………. Het vereist de nodige efficiency zowel bij het inladen als het uitladen. We zullen zien.