Heart for Romania

Homepage

hart

De Stichting Heart for Romania is opgericht eind 1998 en heeft als doel het verlenen van kleinschalige humanitaire hulp aan personen en instellingen in de sociale,-medische en onderwijs- sector in de regio Sibiu in Roemenië. De Stichting heeft geen specifieke godsdienstig/religieuze achtergrond. De Stichting is eind 1998 opgericht door Jos en Annie Gisberts.

Doelstelling

De activiteiten van de Stichting zijn ontstaan uit toevallige contacten van de oprichters in 1996 met een artsenechtpaar uit Sibiu. Vanuit deze contacten zijn, na enkele jaren schriftelijke correspondentie, vanaf 1999 kleinschalige hulpprojecten gestart. De economische omstandigheden in Roemenië zijn voor een groot aantal inwoners nog steeds slecht te noemen. Ook de maatschappelijke instellingen en instellingen in de gezondheids- zorg zijn voor een groot deel voor hun kwaliteit en functioneren afhankelijk van buitenlandse hulp. Vanuit de behoefte om voor arme gezinnen en instellingen de omstandigheden te verbeteren organiseerde de stichting twee keer per jaar hulptransporten naar Roemenie.

Met ingang van 1 januari 2023 is het huurcontract van Pasweg 6 in Panheel opgezegd. Hierdoor kan Heart for Romania niet langer over de loodsen beschikken. Wij willen iedereen bedanken voor de loyaliteit en steun gedurende de jaren dat we in het pand gevestigd waren. We hopen dat u ons in de toekomst blijft volgen.

Giften

De Stichting Heart for Romania is een door de fiscus als humanitaire Stichting erkende instelling.

Dit betekent dat uw giften fiscaal aftrekbaar zijn.
Wilt u ons (blijven) steunen? In de brief Sibiu kunt u meer informatie lezen over de wijze van steunen.
Lees de brief hier.

  • RSIN 8141.27.824
  • STICHTING HEART FOR ROMANIA
  • Postadres Europastraat 22, 6097 CB HEEL
  • Mail: hanssuntjens@hetnet.nl
  • Kamer van Koophandel Inschrijving KvK

Vrijwilligers

Dankzij de inzet van onze vrijwilligers kunnen we de werkzaamheden uitvoeren. Een overzicht van onze vrijwilligers kunt u hier vinden. Neem contact met ons op voor meer informatie! Meer informatie over het wintertransport kunt u hier lezen.

Jaarverslagen

Hier kunt u het financiële jaarverslag lezen jaar 2023, jaar 2022, jaar 2021 en jaar 2020

Bestuur

  1. Voorzitter: Math Wolter, Parallelweg 4, 6019 BK Wessem
  2. Secretaris: Loes Peerboom-Stokkermans, Merumerbroekwg 1 a, 6049 CW Herten
  3. Penningmeester: Hans Suntjens, Europastraat 22, 6019 CB Heel

Doelstelling

Doelstelling

Jaarverslag 2023 en actuele beleidsplan

Jaarverslag 2023 en beleidsplan 2024

Beloningsbeleid

Beloningsbeleid

Wintertransport

Het wintertransport 2022 is geweest.

Projecten

Het project AFO wordt al vele jaren door onze stichting ondersteund.
Wij ondersteuen dit project met een maandelijkse bijdrage waarmee Teo Pedurean arme gezinnen maandelijks van voedsel benodigheden voorziet.
Via Projecten kunt u foto's en meer informatie vinden over het project AFO.

Acties

We hopen met deze foto’s een inzicht te geven wat er met onze bijdrage wordt gedaan en tevens willen wij onze donateurs bedanken voor hun bijdrage in 2023. Met uw bijdrage hebben wij in 2023 bijna 40 gezinnen een heel jaar kunnen ondersteunen met de eerste levensbehoeften waar voor nogmaals onze hartelijke dank. We hopen ook in 2024 te kunnen rekenen op uw steun. Via Acties kunt u de foto's bekijken van de activiteiten.

Steun ons

Aut viam inveniam, aut faciam.

© 2024 Stg Heart for Romania KvK: 13041557