Reisverslag mei 2002
Intro

Doel van de reis.

De belangrijkste doelen van deze reis zijn het brengen van bedden naar het algemene ziekenhuis in Sibiu en computers en meubilair voor 2 scholen een in Sibiu en een in Talmaciu.

Twee weken voor vertrek.

Het door ons gecontracteerde vervoersbedrijf uit Baia Mare stuurt een fax met de bevestiging dat we op 9 mei twee vrachtauto’s mogen verwachten. De kenteken- en carnet TIR nummers staan in de fax. Op basis van deze gegevens laat ik de transportdocumenten klaarmaken.

Vier dagen voor vertrek.

Nieuwe fax uit Baia Mare. De grote vrachtauto die we zouden krijgen komt niet, en de kleine vrachtauto zal er een zijn met een ander kenteken en ander TIR carnet. Een uur later krijg ik telefoon met de mededeling dat de kleine auto er al staat. Drie dagen te vroeg. Mooi is dat. Dit heeft tot gevolg dat ik een halve dag bezig zal zijn met het veranderen van de transportpapieren en dat ik snel een nieuwe vrachtauto moet zien te regelen. Dit blijkt te lukken met een Nederlandse transporteur. Weliswaar tegen een aanzienlijke meerprijs, maar toch. Beter dan geen auto.

De chauffeur van de kleine auto maakt problemen. Hij heeft opdracht om woensdag 8 mei terug te rijden naar Roemenië, terwijl wij uitdrukkelijk hebben aangegeven in ons verzoek dat pas op 10 mei wordt geladen en dat hij dan op zijn vroegst die dag kan terugrijden. Het feit dat hij nog een commercieel pakket in zijn auto heeft, dat niet van ons is, maakt de situatie er niet beter op. Wij zijn niet bereid om onze plannen aan te passen aan de nukken van de chauffeur. Hij moet zich er maar bij neerleggen.