Geef een kind een toekomst
Download PDF (113 kb.)
Onder deze titel heeft de Stichting Heart for Romania een adoptieproject gestart voor straatarme Roemeense kinderen.

Dat het in Roemenië slecht gaat is bekend. De economische crisis heeft ernstige gevolgen voor de toch al arme bevolking. Werkloosheid neemt toe, uitkeringen worden verlaagd, sociale programma’s worden beëindigd. Slachtoffers zijn vooral zieken, bejaarden, gehandicapten en kinderen. Om voor de  armste gezinnen met kinderen de nood enigszins te lenigen heeft de Stichting Heart for Romania een nieuw project opgezet:

een adoptieproject.

Voor 20 euro per maand kunt u een kind financieel adopteren en is het verzekerd van één maaltijd per dag en kan het naar school gaan.

Achtergrond.
De Roemeense organisatie AFO ( http://afosibiu.wix.com/afosibiu ) heeft een emotionele oproep op ons gedaan om een sociaal project te ondersteunen.
Doelstelling van dit project is om ervoor te zorgen dat 60 verzwakte kinderen eenmaal per dag een maaltijd krijgen, zodat ze naar school kunnen gaan.

De gezinnen waar deze kinderen opgroeien zijn vaak dakloos. Zij wonen ergens in het open veld in een zelf gebouwd onderkomen van golfplaten, plastic en karton, zonder voorzieningen als gas,water of elektriciteit.

Bijvoorbeeld het gezin van de familie Beza. Het gezin woont in Sura Mare en bestaat uit 7 gezinsleden. Vader Nicolae, zijn vrouw Elena en 5 kinderen in de leeftijd van 2,8, 9, 12 en13 jaar.
Elena heeft sinds 2007 kanker en ligt verlamd in bed. Ze heeft 2 operaties ondergaan en ze kan niet spreken. Het totale gezinsinkomen bedraagt 120 euro per maand.

De toekomst voor deze kinderen is somber. Ze gaan vaak niet naar school vanwege de uitzichtloosheid en hopeloosheid van hun bestaan.
Wij willen een beroep op u doen om deze kinderen een toekomst te bieden.

Voor 20 euro per maand kunt u ervoor zorgen dat een kind een maaltijd per dag krijgt. Als randvoorwaarde geldt dat het  kind regelmatig naar school gaat.

Eenmaal per maand maken wij dit geld over naar UCOS, die het gebruikt om voor het kind eten te kopen. Medewerkers van UCOS brengen het voedsel naar de gezinnen die financieel worden ondersteund.UCOS ziet erop toe dat de kinderen naar school gaan.

Er zijn aan dit project geen kosten verbonden. De ontvangen bedragen worden voor 100% besteed aan voedsel.
U krijgt van ons informatie over het gezin dat u steunt.

Om de ergste nood te lenigen zullen we als organisatie  “Heart for Romania al direct tijdens ons voorjaarstransport in april een grote hoeveelheid kleding voor de kinderen meenemen.

Doelgroep:
Met dit bericht hopen wij niet alleen belangstelling van gezinnen te verwerven maar ook van sport- en personeelsverenigingen, gezelligheids-clubs, vrije beroepsbeoefenaren, kantoorpersoneel etc.


Heeft u belangstelling ?
Neem voor het aanvragen van een informatiepakket contact op met:

•    Jacques Janssen, tel:0475-463543


Aanmeldingsformulier kunt u downloaden van deze pagina.

een kind groeit op in een krot in het open veld

brochure voorblad

brochure inhoud